deel deze paginaShare on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

Als je besluit als sekswerker te gaan werken is het belangrijk om voor jezelf van te voren te bepalen wat jouw grenzen zijn. Bijvoorbeeld wat je wel of niet doet met klanten, op welk moment je betaald wilt worden, waar je wel of niet met ze afspreekt. Het kan je helpen om je niet op het moment zelf, terwijl je aan het werk bent, te laten verrassen met een situatie of vraag van een klant.

Wat doe je bijvoorbeeld als je al met een klant bezig bent en hij op dat moment meer doet, of wil doen, dan afgesproken? Wat doe je als een vaste klant je vertelt dat hij alleen bij jou komt en het zonder condoom wil doen? Wat doe je als je bijvoorbeeld geen anale seks wilt met klanten, of niet met ze wilt zoenen, maar je hebt het geld heel hard nodig en iemand biedt je daar veel geld voor? Wat zijn jouw grenzen wat betreft SM, drugs, met zijn drieën?

In de praktijk kan het weleens lastiger zijn dan gedacht om met dergelijke situaties om te gaan. Wat je daarover besluit is je eigen keuze. Het is belangrijk dat het een bewuste keuze van jezelf is en dat je je eigen grenzen blijft bewaken. Zorg ervoor dat de omstandigheden of de klanten niet degenen zijn die bepalen wat je doet maar dat je zelf, in elke situatie, de baas blijft.

Wil je beter leren je eigen grenzen te stellen? Geef je dan op voor onze cursus weerbaarheid en zelfverdediging.