AIDS 2018 in Amsterdam, 23 t/m 27 juli

Sekswerkers over de hele wereld delen vaak gemeenschappelijke factoren die hen kwetsbaar maken voor HIV transmissie. Sekswerkers worden vaak gestigmatiseerd, gemarginaliseerd en gecriminaliseerd. Op verschillende wijze zorgt dit ervoor dat zij meer kwetsbaar zijn voor HIV.
Onderzoeken hebben uitgewezen dat het decriminaliseren van sekswerk tot een reductie in nieuwe HIV infecties onder sekswerkers kan leiden tot wel 46% (over 10 jaar)! Het elimineren van seksueel geweld tegen sekswerkers kan zelfs leiden tot 20% reductie in nieuwe HIV infecties.
Naar verwachting komen er 24.000 bezoekers uit de hele wereld naar het Aids 2018 congres, waaronder ook sekswerkers. Het feit dat de conferentie plaatsvindt in Nederland kan als hefboom werken om de urgentie voor het reduceren van stigma en geweld onder sekswerkers onder de aandacht te brengen. Immers zal dan het aantal HIV infecties dalen.

Het thema voor dit jaar voor sekswerk is “The impact of punitive laws en policies”. Doel is om aandacht te krijgen voor betere wetten voor sekswerkers om stigma en geweld te reduceren en HIV infecties te zien dalen.

Sekswerkers worden gevraagd mee te denken en mee te werken: https://www.soaaids.nl/sites/default/files/documenten/Prostitutie/information_for_sex_workers_planning_to_attend_the_international_aids_conference_2018.pdf
(of rechtstreeks: http://www.nswp.org/sites/nswp.org/files/information_for_sex_workers_aids2018_final.pdf)

In Amsterdam zullen er in deze week verschillende activiteiten worden georganiseerd waaronder ook door P&G292, o.a. om verschillende sekswerkers van verschillende landen met elkaar te verbinden. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Blijf daarom onze website volgen.